Tandarts Groothandel

Welkom in de webshop van Optimus Dente.

Optimus Dente – Tandarts Groothandel

  • Hoe weet ik zeker dat ik niet met een product blijf zitten wat ik niet gebruik?
  • Hoe houd ik mijn instrumenten mooi en scherp?
  • Ik wil het allerbeste esthetisch haalbaar resultaat
  • Waar kan ik ruilen of retourneren zonder probleem? (zodat ik niet met een hoop onbruikbare spullen blijf zitten)

Zijn dit vragen die in uw praktijk voorkomen?

Lees dan verder en kijk rond op deze website. Maak een keuze en probeer eens een instrument, implantaat of botsubstituut.

Optimus Dente is een tandarts groothandel voor de dental professional. Wij werken uitsluitend met A-Kwaliteit producten die het werken aangenamer maken en beter zijn voor uw gezondheid. De producten zijn ergonomisch en duurzaam.

Optimus Dente werkt UITSLUITEND met A-kwaliteit producten, het beste uit de markt.

De producten uit ons assortiment zijn:

Ons doel is om een goed product te leveren met een uitstekende service. We werken daarom uitsluitend met A-kwaliteit producten met productie faciliteiten in Europa. De lijnen zijn kort en de communicatie met de leveranciers prima.

Dit betekend dat we u een hoge mate van service en garantie kunnen bieden.

Optimus Dente biedt u de mogelijkheid om in uw eigen tijd te zoeken naar producten die geschikt zijn voor uw praktijk. U kunt ten aller tijden een offerte, of proefplaatsing aanvragen zonder verdere verplichtingen! Dit geldt voor ALLE producten!

Conclusie:

Een uitgebreid assortiment aan top kwaliteit producten en daaraan gekoppeld een uitstekende service, dat is waar wij voor staan.

In onze tandarts groothandel vindt u de volgende product groepen:

Tandarts Instrumenten van DEVEmed

DEVEmed levert hoge kwaliteit ergonomische instrumenten welke handmatig worden afgewerkt en gecontroleerd. Het bedrijf maakt al ruim 100 jaar instrumenten van de beste kwaliteit en met een uitstekende service. Maak hier een keuze uit de verschillende categorieën.

Instrumenten
Multifunctionele tang

Implantologie Sweden & Martina

Sweden en Martina is een Italiaans familiebedrijf en op dit moment de grootste onafhankelijke implantaat producent ter wereld.

Een bedrijf wat continue in ontwikkeling is en vele innovatieve en revolutionaire producten op de markt brengt, waaronder:

  • Prama implantaat met BOPT techniek, lees hier meer!
  • XA abutment voor Shelta implantaten
  • F22 Aligner, een vervanger van de reguliere beugel, lees hier meer!

Botsubstituut van Bioteck

Het botsubstituut van Bioteck is op een unieke manier geschikt gemaakt voor gebruik. Verhitting tot maximaal 37˚C zorgt ervoor dat het collageen behouden blijft. Dit collageen wordt vervolgens voor bijna 100% omgezet naar bot. Dit proces is mogelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van een enzymatische reactie om alle pathogenen te verwijderen.
Dit proces wordt sinds 1995 toegepast en de resultaten met het bot van Bioteck zijn zeer positief.

Bioteck heeft een uitgebreid assortiment aan botsubstituut en is wereldwijd bekend onder de orthopeden.

Werkstoelen van Medisit

Medisit ontwerpt en produceert stoelen in Leek (nabij Groningen) en gebruikt hiervoor uitsluitend in Europa geproduceerde onderdelen van hoge kwaliteit. Doordat ze zelf assembleren kan elke stoel bijna onbeperkt worden aangepast aan de wensen van de klant, van u dus! Bekijk hier de verschillende stoelen.

Stoelen
Callista tandartsstoel, voor optimale ondersteuning

U kunt ten aller tijden een proefplaatsing aanvragen in de kleur die u wenst. Stel een stoel samen naar uw wensen en probeer deze GEHEEL VRIJBLIJVEN uit.

Hier kunt u een selectie maken van het model dat u wenst en vervolgens via de webshop optimaliseren zoals u wenst. Met de knop ‘offerte’ voegt u de stoel toe aan uw offerte aanvraag en gaan wij de stoel voor u klaar maken. Deze kunt geheel vrijblijvend een week op proef krijgen.

Tandarts Groothandel – Optimus Dente

En een aantal producten voor de tandtechnisch laboratoria, zoals de gehoekte abutments en de werkstoelen voor het laboratorium.

Dynamic T-base van Dynamic Abutment Solutions

Dynamic Abutment Solutions is een bedrijf wat gevestigd is in Spanje en al meer dan 10 jaar oplossingen biedt in de vorm van gehoekte abutments. Deze abutments corrigeren de hoek van een schuin geplaatst implantaat waardoor esthetiek en functie van de restauratie worden geoptimaliseerd.

Het Dynamic Abutment is al meer dan 100.000 keer gebruikt en heeft zijn succes bewezen in de dentale markt. Daarmee zijn deze abutments marktleider op het gebied van gehoekte abutments.

Dynamic Abutment® Solutions heeft inmiddels een complete lijn aan oplossingen en in combinatie met CAD-CAM mogelijkheden kunnen hoeken tot 30º graden gecorrigeerd worden.

 

Dynamic Abutment plaatsen
Dynamic Abutment plaatsen

De technologie die nodig is om met gehoekte abutments te werken, zowel manueel als digitaal, wordt volledig ontwikkeld door een eigen R&D afdeling en is compleet gepatenteerd. Alle connecties zijn zo nauwkeurig dat de marge +/- 5 microns is.

Kortom: Heeft u een probleem met de hoek van het geplaatste implantaat en komt u niet uit met het schroefgat? Dan is een dynamic abutment wellicht een uitstekende optie. Hiermee corrigeert u een hoek tot maximaal 30º. Eenvoudig te gebruiken en er zijn scanmarkers beschikbaar, voor zowel intra-oraal als extra-oraal! Controleer hier of uw implantaatmerk er bij staat.

Lees hier het blog over Dynamic Abutment Solutions

Ultrasoon reinigers (ELMA)

Een van origine Duits bedrijf die ooit begonnen zijn met het reinigen van kleine onderdelen in de horloge industrie sinds 1948. Zo hebben ze het eerste volautomatische apparaat gemaakt om horloges te reinigen en daar is de naam ook op gebaseerd. ELMA staat voor: ELectrische MAchine.
Het bedrijf is mee gegroeid met de markt in inmiddels produceren ze niet alleen ultrasoonreinigers maar ook stoomreinigers. Alles gemaakt met precisie en de degelijkheid die wij van Duitse producten zijn gewend.
Het Radboud ziekenhuis in Nijmegen heeft een volautomatische reiniging met ultrasoon van Elma!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem geheel vrijblijvend contact op:

Ed Martijn

06-3199 8769

buro@optimusdente.nl

Het staat u vrij om deze informatie te delen met uw collega’s.

Logo Origineel Optimus Dente
Tandarts Groothandel